Vintersimning

Det kalla vattnets kraft

Kraften och energin som finns i det kalla vattnet, är svår att beskriva i en text. Kylan kan ofta upplevas lite kärv och otrevlig. Den rör vid oss på ett sätt som får våra kroppar att spänna sig och många vill gärna stöta bort den med hjälp av varmare kläder eller stänga den ute bakom husets trygga väggar. Men många gånger handlar det nog om rädslor eller missförstånd. Visst, kylan ska behandlas med respekt och ödmjukhet, annars kan den på ett brutalt sätt visa sin kraft och påminna oss om vår skörhet. Men vi önskar att alla människor någon gång, vågade öppna famnen och låta kylan träffa rakt in i det kraftcentrum vi alla har och låta sig fyllas av energin den erbjuder. Och var kan kylan vara större och mer påtaglig än i en isvak.

Det finns en hel del forskning och studier som visar på positiva effekter av vinterbadning. Men våra positiva tankar kring vinterbadande grundar sig på de upplevelser vi själva har haft genom åren och vad det gör för hälsan och välmåendet. Därför har vi under ett flertal år i samarbete med vinterbadare från Umeå Polarbear Society haft regelbundna bad i Obbola. Något som lockat mängder med badare från hela världen och i alla möjliga åldrar.

Byvikens isvak

Inför säsongen 2022-23 Har vi bestämt oss för att avveckla verksamheten i Byviken. Vi tackar för visat intresse och hoppas ni hittar andra vakar och simmöjligheter.