ENDURANCE TEAM

Mikael

Jag är en enormt privilegierad man, som går armkrok med kärlek och trygghet genom livet, som dessutom har nyfikenheten i behåll och ett behov av att få utmana sig själv, både fysiskt och psykiskt. Har genom livet hoppat på en del utmaningar och tävlingar där upptäcktsresandet genom de mentala och fysiska gränserna alltid har hägrat mer än placeringar och medaljer (Eller så är det bara en ursäkt för att jag aldrig varit tillräckligt bra på något). Hur som helst, så oavsett om det är Löpning (Lappland ultra 100 km, Mellsta ultra 12H, Trosa Ultra Backyard, High coast Ultra 75km, Backyard Ultra Gävle mm) Triathlon (Kalmar Ironman, Umeå triathlon) Swimrun (Amfibiemannen, Ångaloppet, Ume River Swimrun, Höga kusten swimrun) Simning (Vidösternsimmet, umeälvssimmet mm) Multisport (Dräpardygnet mm), Randonee (Kebclassic mm) Eller Vintersimning (Någonstans i världen där vattnet är kallt och människorna varma) så är det alltid utmaningen och möten med andra utövare som lockat mest. Jag har haft förmånen att träffa så många fantastiska människor som inspirerat mig genom åren och hoppas genom detta forum få träffa ännu fler och vad vet man, kanske vi kan inspirera någon tillbaka. Det vore fantastiskt.

Lars

Mina sportsliga äventyr har nästan alltid hägrat sedan min barndoms gryning. Dessa är några av de lopp jag har deltagit i.

60m IDM 2013 (inomhus dm), Tavelsjö halvmarathon 2013, Salomon trail tour Umeå 50k 2014/2015, Lidingöloppet 2014, Thoughest 2014, High coast ultra 75k 2015/2018, axa fjällmarathon med duo partner 2015, ultravasan 90 2015, höga kusten swimrun 2016, CCC 2016, dräpar dygnet 2017, seven summits 2017, PTL 2017, TUB 2018, höga kusten trail 2018, trans scania 2018, blackriver run 2018, TEC Backyard ultra 2019, ÄBU 2019, CursoresBackyard Åland 2019.

Förutom dessa lopp som jag har deltagit i, kommer min sportsliga bakgrund från många olika lagidrotter. Konditionsidrott inspirerar mig. Känslan av att utvecklas driver mig, att få uppleva naturen eller timmar på en varvbana, där jag hittar mitt lugn, mitt fokus, min känsla tar mig hem. Att låta kroppen röra sig på olika sätt genom löpning, det vågiga havsvattnet eller snön under skidorna på fjället är coolt. Få höra andras historier av deras äventyr, inspirerar mig vare sig han eller hon är på elitnivå eller en god motionär. Jag blickar med glädje framåt mot nya äventyr.

 Jonatan

Min fundamentala anledning till varför jag håller på är för att jag mår bra av det. Och jag siktar på att försöka hålla det så. Grundaktiviteterna för mig är löpning och längdskidor (och även sporadiskt inlagda perioder av simning), men gillar alla sorters uthållighetsidrotter. Bästa träningen som finns är en lång dag toppturandes i bergen. Som man brukar säga, ett väl utfört arbete ger en inre tillfredsställelse.
En mindre fysisk aktivitet är vinterbadning som har blivit en viktig del för mig. Att få vara ensam på en sjö en mörk vinternatt och hoppa i ett kallt svart hål är oerhört nyttigt för välmåendet. Sen som bonus är vinterbadning väldigt effektivt för att härda sig mentalt.
 Det viktiga är att få komma ut och köra långa pass i naturen, men tävlingar ger en annan innebörd där man testar sina gränser på ett annat sätt. Enkelt sagt, he kul att va trött.
Ett urval av tävlingar jag deltagit i är Lappland ultra 100 km, BAMM 70, Trosa ultra backyard, Obbola backyard, Kullamannen 100 miles, Maratonmarschen (fotrally), Kungsledenrännet, Tavelsjörännet, Skittentind rando och Klassikern.

Max

Jag halkade in på ultralöpning 2013 och blev fast på en gång. Efter många år av idogt längdskidåkande så kändes det kul att hitta något nytt att utforska. Det är häftigt att skala av vardagen ibland och endast fokusera på att ta sig framåt. Typen av tävlingar och distanser har varierat över åren. Ett genomgående tema är dock att utmaningarna tenderar att bli längre och längre. Att springa genom en hel natt och möta gryningen kan vara magiskt. Det kan också vara extremt jobbigt. Några exempel på tävlingar som jag särskilt njutit av är Kungsledenrännet, Axa Fjällmaraton, Fjällräven Classic, TEC100, Western States 100 miles, Wihan Kilometri 100 km, Goldsteig 661k och Bigs Backyard. Jag har också revansch att utkräva på Spartathlon 246k och 24h-löpning.
I relation till dessa tävlingar så finns vissa egna projekt både i backspegeln och kikaren. Många dagar och nätter har spenderats längs Kungsleden från Abisko till Hemavan. Sommartid med löparskor på fötterna och vintertid med snöskor.