PENSIONERADE ARRANGEMANG

SJÖGÅNGEN

På vårsidan bjöd vi in till långvandring runt Nydalasjön. Vi samlades på parkeringen vid skidspåret i början på Juni. Därefter gick vi medsols runt Nydalasjön, varv efter varv. Evenemanget var kostnadsfritt och en chans att träffa andra likasinnade och för att träna benen och skallen. Självklart behövde man inte vandra alla 24 timmar, utan man kunde starta och avsluta precis när man vill. Dryck och förtäring stog man som deltagaren för själv.

Byviken på is

“loppet med doppet”

Loppet ligger just nu på is och vi vet inte när eller om vi kör igen.

Den ? kommer vi att ta er med på en upplevelse i vår värld. Vi kommer mixa våra passioner löpning och vinterbadning, plus ge er chansen att få klättra i byggnadsställning i en enklare hinderbana.

Vi kommer att hålla till i Byviken i närheten av isvaken. Loppen är 1 och 5 km och går på en 1000 m lång varvbana på isen inne i Byviken samt skogspartier i närheten. Loppet är öppet för alla, unga som gamla, vi sätter inga åldersgränser och loppet är gratis för alla under 18 år. Övriga betalar en summa av 200 kr. Det kommer i samband med loppet att finnas tillgång till bastu, försäljning av käk och dryck(varm och kall).

VAR. Obbola Byviken, mellan salteriet och växthuset.

NÄR. ?

VARFÖR. För att det är så löjligt underbart att få springa, klättra och bada.

TÄNK PÅ. Att ta med varma och torra kläder till efter tävlingen.

LOPPET. Vi kommer lägga en 1000 m lång löpslinga på isen inne i Byviken och närliggande skogspartier. Längs vägen kommer det finnas ett mindre antal hinder som skall klättras över, krypas under eller balanseras över. Målgången kommer bestå av två stycken isvakar, en mindre ”blöta bena djup” för barn och badkrukor och en större som kräver ett par armtag för de övriga. För allas trygghet kommer vi provborra isen innan loppet, för att säkerhetsställa att den är tillräckligt tjock.

Vi hoppas att detta ska bli ett lättsamt och roligt event i vinterns tecken för hela familjen. På den längre distansen kommer vi utse segrare i dam och herrklass, men även ha ett par utlottningspriser för alla deltagare.

BILDER FRÅN LOPPET 2019

RESULTAT 5KM

MAX 100%

Max 100% på bräntis gick av stapeln mitt i sommaren, där vi följde höger liftspår upp och ner för Bräntberget, som mäter ca 50 möh och man fick göra det 100 gånger eller så många vänder man kunde eller ville. Springa eller gå var valfritt. Inspiration till denna dag, hade givits oss av Endurance Teamets egen Max Själin som en nyårsafton för ett antal år sedan sprang just 100 svängar upp och ner. Det var ett öppet och gratis deltagande där vi ville inspirera, peppa och utmana deltagarna. Där man kunde komma och se hur många % av Max man pallade med. Detta event körde vi mellan åren 2018-2021 och har bestämt oss för att pensionera det. Vi tackar alla som kom och delade höjdmeter med oss.

100% av Max 2018

Lars Kolmodin

100% av Max 2019

Niclas Nygren

Övriga resultat 2019

100% av Max 2020

Lars Kolmodin

Mai Bui

Claes Rydberg

Emil Zakrisson

Andreas Broberger

Tommy Enryd

Andreas Jakobsson

Marceline Forsberg

Johan Albertsson

Alf Söderlund

Övriga resultat 2020

100% av Max 2021

Mai Bui